Sepetim (0) Toplam: 0,00TL

1984 - George Orwell

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört George Orwell tarafından 1947-1948 yılları arasında yazılmıştır. İlk yayım tarihi 8 Haziran 1949 olan kitap "Avrupadaki Son Adam" adıyla yazılmış ve sonradan yayımcı tarafından pazarlama açısından ismi 1984 olarak değiştirilmiştir. 352 sayfadan oluşan Bin Dokuz Yüz Seksen Dört Can Yayınları bünyesinde okuyucuya sunulmaktadır.

George Orwell Kitapları

George Orwell 1984 Konusu

Roman distopik bir dünyada tek parti yönetimi altında yaşananları anlatıyor. Sistematik beyin yıkama, korku ve propagandaların gölgesinde manipüle edilen halkın başından geçenlerin yankıları günümüze kadar ulaşıyor. Yazarın içinde bulunduğu toplumu uyaran birçok alt mesaj içeren 1984'ü kaleme aldığı sırada George Orwell veremle boğuşuyordu. İçerdiği sayısız mesaj ve o güne kadar eşi benzeri görülmemiş kurgusunun yanı sıra yazarın hayatı boyunca tamamladığı son kitabı olmasıyla da büyük önem taşıyor. İngiliz Edebiyatı'nın temel taşlarından sayılan eser aradan geçen onlarca yıla rağmen hala en çok satılan kitaplar arasında bulunuyor.

George Orwell Kimdir?

Gerçek adı Eric Arthur Blair olan George Orwell 25 Haziran 1903'te İngiltere'de dünyaya gelmiştir. Roman yazarlığının yanı sıra gazetecilik ve eleştirmenlik de yapmıştır. George Orwell Hayvan Çiftliği ve Burma Günleri gibi birçok önemli esere imza atmış olsa da tüm dünyaya adını duyurmasını sağlayan 1984 romanı olmuştur. 1984 kitap algısını ilk basıldığı günden itibaren köklü şekilde değiştirmiş ve Big Brother kavramını dünyaya kazandırmıştır. Tüm kitaplarında sıklıkla işlediği toplumsal eşitsizlik temasını kıvrak zekasıyla aktarma biçimi imzası halini almıştır. 21 Ocak 1950'de Londra'da vefat etmiştir. Ölümünün ardından geçen 72 yıl sonra kitapları hala tüm dünyada satış rekorları kırıyor olsa da George Orwell hayatının tüm evrelerinde maddi sıkıntılar yaşamıştır.

1984 - Georger Orwell

1984 Alıntı

"Hiçbir yararı olmayacağını bile bile insan kalmanın çok önemli olduğunu düşünüyorsan, onları yendin demektir."

George Orwell Kitapları

Hayvan Çiftliği
Katalonya'ya Selam
1984
Wigan İskelesi Yolu
Paris ve Londra'da Beş Parasız
Burma Günleri
Denemeler
Neden Yazıyorum
Kitaplar ve Sigaralar
Papazın Kızı
Savaş Günlükleri
Totalitarizm Üzerine
Edebiyat Üzerine
Nefes Almak İçin
Aspidistra
Boğulmamak İçin
Savaş Barıştır Özgürlük Köleliktir Cahillik Güçtür
Savaş Sonrası Günlükleri 
Wigan İskelesi Yolu
Katalonya'ya Selam
Faşizm Kehanetleri
Bir İdam



Kapat